Megalakult a Innovatív Pedagógiáért Társaság (IPET)

Megalakult a  Innovatív Pedagógiáért Társaság (IPET). A társaság facebook oldalán közzétett beharangozóból  megtudhatjuk, hogy milyen céllal jött létre az egyesület. Én már csatlakoztam, remélem egyre többen leszünk!

IPET logóKedves Jövendő Tagtársunk!

Ha körbenézünk a világban hihetetlen sebességgel zajló változásoknak lehetünk tanúi. Különösen igaz ez a digitális technológia területén. A rohamos fejlődés következtében szinte minden percben hol tudatosan, hol pedig csak rutinszerűen élünk a munkánkat megkönnyítő és szabadidőnket élvezetesebbé tevő digitális eszközök kínálta lehetőségekkel.

Hisszük, hogy az iskola akkor válhat igazán eredményesen működő műhellyé, ha a tanulás mint munka egyben élvezetet is nyújt tanulónak és tanárnak egyaránt. A digitalizáció segítségével úgy tudjuk tevékenykedtetni diákjainkat, hogy a szükséges ismeretek és készségek hatékony elsajátításán túl a sikerhez vezető út élvezetet is nyújt nekik.

Célunk az, hogy segítséget nyújtsunk a legmodernebb pedagógiai módszerek elterjesztésében, a példaértékű és bevált innovatív kezdeményezések minél szélesebb körben történő elterjesztéséhez. Szeretnénk ezt úgy megvalósítani, hogy mindeközben ne sérüljön a digitális esélyegyenlőség, és a digitális eszközöket magabiztosan, felelősséggel és biztonságosan használó nemzedékek hagyják el az iskolákat.

Egyesületünk tagjai hisznek a fenti célokban, és várják a hasonlóan gondolkodó, tenni akaró kollégák jelentkezését.

az IPET elnöksége