Digitális Könyvkiadás WAI-ARIA Modul – frissített munkaterv a W3C oldalán

“Az Akadálymentes Dinamikus Webes Alkalmazások Munkacsoport (Accessible Rich Internet Applications Working Group), a Digitális Könyvkiadás Érdekcsoporttal (Digital Publishing Interest Group) együttműködve megjelentette a Digitális Könyvkiadás WAI-ARIA Modul 1.0 (Digital Publishing WAI-ARIA Module 1.0) frissített munkatervet. A specifikáció a WAI-ARIA 1.1-t terjeszti ki, hogy egy ontológiát definiáljon a digitális könyvkiadás sajátos szerepeire, állapotaira és tulajdonságaira, valamint hogy a szerzők strukturális információkat közvetítsenek a segítő technológiáknak, és lehetővé tegyék a szemantikus navigációt, stilizálást, és az olvasók által használt interaktív tulajdonságokat.
Jelen változat új szerepeket is tartalmaz, a szerepnevek előtagját „dpub”-ról „doc”-ra váltja, és finomítja a szerepekre korábban definiált tulajdonságokat. A dokumentum korábbi verzióját a Protokol és Formátum Munkacsoport (Protocols and Formats Working Group) jelentette meg.

Várják a munkatervvel kapcsolatos észrevételeket. További információ a Web Akadálymentesítési Kezdeményezésről (WAI), valamint a Digitális Könyvkiadás Fejlesztési Területről.”

Forrás: http://w3c.hu/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *