IKT műhely

Az Educatio Kht. eLearning Igazgatósága az Eszterházy Károly Főiskolával együttműködésében lebonyolított, IKT műhely elnevezésű projektjének anyaga immár nemcsak DVD-n, hanem a weben is elérhető.

A cím: http://www.sulinet.hu/iktmuhely

Az IKT műhely célja korszerű IKT-eszközök (interaktív tábla, osztálytermi szavazórendszer) és a HEFOP 3.1.1 program során elkészült legfontosabb tananyagok (SDT, Realika stb.) alkalmazásának bemutatása és tesztelése.

A foglalkozásokat tartó pedagógusok számos műveltségi területhez/tantárgyhoz készítettek óravázlatokat és a tanórákhoz szükséges segédanyagokat, majd diákjaik részvételével mutatták be azokat. Ezekről a tanórákról filmfelvétel is készült a Líceum TV közreműködésével.

A bemutatóórákat műhelybeszélgetések követték, amelyeken mintegy 100 pedagógus, oktatási szakember vett részt. A műhelyfoglalkozásokon és az azokat követő beszélgetéseken összegyűlt tapasztalatok beépültek a projekt eredményeként készült DVD-re került óravázlatokba, szakmai észrevételekbe és az SDT tananyagokba.

A DVD-n és az IKT műhely internetes oldalán 14 tanóra óravázlata, SDT tananyagai, valamint a foglalkozások online nézhető és letölthető, filmes összefoglalói találhatók.